سنگ درمانی

خواص موزنایت الماس روسی

خواص موزنایت الماس روسی

الماس روسی (موزانایت) چیست و چه خواصی دارد ؟ این پرسشی است که تا کنون چندین نفر از مشتریان ، از ما جویا شده اند به همین منظور تصمیم گرفتیم تا این مقاله را برای عزیزان گرداوری کنیم. پس اگر شما هم قصد دارید که بدانید الماس روسی (موزانایت) چیست و چه خواصی دارد با ما همراه باشید.

سنگ موزانایت از نظر ظاهری شباهت بسیاری به الماس دارد ولی از نظر قیمتی ارزش پایین تری دارد.
سنگ موزانایت بیشتر در آزمایشگاه ها تولید می شود .

از نظر خواص درمانی شباهت زیادی به زمرد دارد. این سنگ پاک کننده و تطهیر کننده روح بشمار می رود.

سنگ موزانایت اولین بار در ایالت آریزونا کشف شد که شکل ظاهری نگین های آن بصورت ریز و درشت بوده و سنگی کمیاب و نادر است.
ترکیب شیمیایی سنگ موزانایت , سیلیکون کاربید (sic) است.
برای اینکه بتوان در جواهرات از آن استفاده کرد, در آزمایشگاه ها آن را تحت فشار بیشتری نسبت به الماس تولید می کنند.
شکل و ساختار کریستالی سنگ موزانایت ، مشابه الماس است با این تفاوت که از الماس سخت تر و مقاوم تر می باشد. (سختی آن 9.25 است.)
باتوجه به اینکه نگین موزانایت نسبت به الماس، ارزان تر و درخشان تر است بنابراین در خرید جواهرات جایگزین مناسبی برای الماس بحساب می آید.
ارزش اقتصادی الماس حدودا 7 برابر موزانایت ثبت شده است. نکته مهم اینجاست که قیمت الماس را براساس قیراط آن اندازه گیری می کنند درصورتیکه برای اندازه گیری موزانایت از میلی متر استفاده می شود. (الماس یک قیراطی حدودا اندازه یک موزانایت 6.5 میلی متری می باشد.)

الماس روسی چیست
الماس روسی نام دیگر سنگ موزانایت ( مویزنیت )، Moissanite می باشد. اما سنگ موزانایت چیست ؟ در پاسخ میتوان گفت این گوهر یکی از مهم‌ترین شبه الماس‌ هایی بوده که توانسته به‌ واسطه زیبایی و محبوبیت بالای خود به صنعت جواهرات و جواهرسازی راه پیداکرده و در دسته از سنگ‌های قیمتی قرار گیرد. سختی این سنگ 9.25 است که به‌ سختی الماس (10 موس) بسیار نزدیک بوده و تنها شبیه الماسی است که وزن حجمی (3.21) کمتری نسبت به الماس (3.52) دارد.

مشخصات الماس روسی ( موزانایت ) چیست
نکته قابل‌ توجه و جالب این است که موزانایت از نظر عبور حرارت دقیقاً مشابه به الماس عمل کرده و دستگاه‌های بررسی‌کننده جواهرات (دستگاه Gem Tester که الماس و غیر الماس را از هم تشخیص می‌دهد) در تشخیص موزانایت و الماس دچار اشتباه می‌شوند.

رسانایی گرمایی این سنگ قیمتی سبب شده تا از آن در صنعت الکترونیم و کاربردهای حرارتی استفاده شود چرا که بسیار مقرون‌ به‌ صرفه تر از الماس است.

ازنظر مولکولی الماس تنها از کربن خالص تشکیل‌شده اما در ساختار این گوهر علاوه بر کربن از سیلیکون به‌ عنوان کامل کریستالی استفاده‌ شده است.

سنگ مویزنیت دارای شکست دوگانه است که این پدیده سبب ایجاد دوبینی در فرد می‌شود. باوجود فرایندهای مهندسی انجام شده برای از بین بردن این موضوع، شکست دوگانه همچنان یکی از راه‌های تشخیص الماس از موزانایت است.

خواص و فواید روحی سنگ موزانایت :
شکل ظاهری سنگ موزانایت کاملا بی رنگ است ولی باتوجه به منبع نور اطراف خود، رنگ های رنگین کمانی زیبایی از خود نشان می دهد. بدلیل این رنگهای متفاوتی که از آن پخش می شود، به آن پاک کننده و تطهیر کننده روح نیز می گویند.

خواص دیگر الماس روسی مویزنیت شامل موارد زیر می شود :
خواص ماورائی الماس روسی ( موزانایت ) چیست ؟
با استفاده از موزانایت می‌توانید روح خود را پاک‌ کنید.
این سنگ قیمتی سبب ایجاد حالات معنوی در ذهن فرد می‌شود.
این سنگ موجب بهبودی جسمی در هنگام استفاده از سایز سنگ‌های قیمتی می‌شود.
فرد می‌تواند از قدرت این گوهر جهت تجدید ایمان و التیام آن استفاده کند
در دیار با افراد جدید موجب به تقویت تمرکز در فرد شده و از وی محافظت می‌کند
موجب از بین رفتن افسردگی و ناراحتی‌های عاطفی می‌شود.
خواص فیزیکی الماس روسی ( موزانایت ) چیست ؟
خواص فیزیکی و درمانی این سنگ ارزشمند بسیار مشابه به سنگ زمرد و خواص بی نظیر آن می باشد .
این سنگ قیمتی در سلامت قلب و سیستم گردش خون بسیار مؤثر عمل می‌کند
از دیگر خواص الماس روسی ( مویزنیت ) میتوان به افزایش شانس و اقبال در فرد دارنده این گوهر اشاره کرد.
الماس روسی ( موزانایت ) سبب تقویت و گشایش چاکراهای بالا و پایین شده و قدرت آن‌ها را افزایش می‌دهد.

خواص و فواید جسمی سنگ موزانایت :
خواص درمانی موزانایت مشابه سنگ زمرد است که برای افزایش شانس و سلامتی قلب و همچنین افزایش قدرت چاکراهای بالا و پایین کاربرد دارد.
برای بیمارانی که مشکل جسمی و روحی و حتی افسردگی حاد دارند، سنگ موزانایت مفید فایده می باشد.

رنگ های الماس روسی (موزانایت) چیست
رنگ الماس روسی یا همان سنگ موزنایت می‌تواند با توجه به طیف رنگی نوری محیطی که در آن قرار دارد، تفاوت داشته باشد که در ادامه برخی از رنگ‌های متداول این سنگ قیمتی را بررسی خواهیم کرد

بی‌رنگ: این نوع از موزانایت اغلب با الماس‌های درجه K مقایسه می‌شوند.
سبز: رنگ سبز کمرنگی به دلیل شکست تور در این نوع گوهر ایجاد می‌گردد.
زرد: این رنگ به دلیل ایجاد هزاران درخشش نور در موزانایت پدید می‌آید
آبی: در ساخت و ایجاد این رنگ از مقداری سنگ تانزانایت دخیل بوده است
سیاه: این نوع مویزنیت یک سنگ قیمتی محافظ است

نگهداری و شارژ سنگ موزانایت :
این سنگ از لحاظ نگهداری به شرایط خاصی نیاز ندارد و برای تمیز کردن نگین آن، کافی است یک مسواک یا برس نرم به همراه مواد شوینده ملایم یا پاک کننده های بدون بو، آرام بر روی نگین کشیده شود و با آب سرد شستشو داده و درآخر توسط پارچه میکروفیبر خشک کرد.

الماس روسی یا همان سنگ موزانایت به دلیل سختی بالایی که دارد می‌بایست جدا از سایر سنگ‌ها و جواهرات قیمتی نگهداری شود چرا که ممکن است باعث ایجاد خراش بر روی آن‌ها شود اما شرایط نگهداری خاصی نیاز ندارد.
برای تمیز نگه‌ داشتن آن می‌توانید از یک برس نرم یا مسواک همراه با مواد شوینده ملایم استفاده کنید. پس‌ از آن گوهر را با آب سرد شستشو داده و درنهایت با پارچه میکرو فیبر خشک‌ کنید.

تاریخچه سنگ موزنایت الماس روسی
موزانایت طبیعی در حقیقت منبعی فرازمینی دارد. در سال 1893 برنده جایزه نوبل، دکتر Henri Moissan در ایالات آریزونا آمریکا در حال بررسی دهانه آتش‌فشانی بوده که شهاب‌ سنگ به آن برخورد کرده بود وی در ابتدا معتقد بود که سنگ کشف‌ شده الماس است.

تا سال 1904 تصور می‌شد وی موفق به پیدا کردن الماس شده است اما بعدها و در طی انجام آزمایش‌هایی مشخص شد این سنگ از نوعی سیلیکون (Silicon Carbide) تشکیل‌شده است.

بعدها و در سال 1950 این سنگ بار دیگر در معدن Yakutia واقع در کشور روسیه کشف شد. بعدازاین تاریخ موزانایت با نام الماس روسی نیز شهرت پیدا کرد.

پس‌ از آن در سال 1958 موزنایت در رودخانه سبز واقع در wyominy دیده شد و یک سال بعد یعنی این سنگ در یک معدن محلی واقع در یوکوتا کشف شد و برای مدتی طولانی دانشمندان گمان می‌کردند این سنگ قیمتی به‌ صورت طبیعی در زمین نیز تشکیل می‌شود.

الماس روسی ( موزانایت ) مصنوعی چیست
سنگ موزنایت امروزه در طبیعت کاملاً نادر و کمیاب شده است، یافتن موزانایت طبیعی به دلیل کمیابی آن بسیار دشوار است با این‌ وجود مشخصات و فاکتورهای بسیار جالب در این سنگ سبب شده تا در حال حاضر بتوان این سنگ را به‌ صورت مصنوعی در آزمایشگاه نیز ساخت.

بعدها öns Jacob Berzelius توانست به‌ واسطه شناختن نوع سیلیکون موجود در آن، این سنگ را به‌ صورت مصنوعی در آزمایشگاه تولید کنند و با آغاز سال 1998 میلادی اولین جواهرات موزانایت وارد بازارهای اروپایی شد.

بعدها و باگذشت زمان به‌ تدریج محبوبیت مویزنیت از الماس نیز پیشی گرفت چرا که از طرفی مقرون‌ به‌ صرفه تر از الماس بود و از سوی دیگر خریداران نگرانی‌هایی در مورد عملیات استخراج آن نداشتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *